Terrörhammer (Србија)

terrorhammer

Facebook: https://www.facebook.com/Terrorhammer/
Vkontakte: https://vk.com/terrorhammer

1. Поздрав Pentagramator! Веома ми је драго што коначно радим интервју са тобом. Terrorhammer је један од ретких бендова данас који ме је „одувао“ на прво слушање! Једноставан, сиров, „прљави“ black metal који удара директно у главу. Не бих да те давим са исторјиским подацима претерано па бих само да нам укратко кажеш о најважнијим моментима бенда Terrörhammer?

Hailz! Са свирањем смо кренули необавезно ако се добро сећам 2007-2008.године. Тада је бенд имао друго име и свирали смо музику која би се могла назвати комбинацијом black/thrash метала. Године 2010. променили смо име бенду у садашње Terrörhammer  и почели са компоновањем песама за „Vintage Black Mass“ EP који је објављен 2012.године. Године 2013. долази до промена у постави након што нас је напустио певач/басиста и наредне године објављујемо сингл „Ноћ пакленог гнева“. Убрзо након тога, улазимо у студио ради снимања нашег албума првенца под називом „Under the Unholy Command“ који је објављен 2015.године.

2. Можеш ли нам рећи ко су чланови бенда Terrörhammer сада? Ако се не варам, сада можемо рећи да је Тerrörhammer  српско-руски бенд.

Од почетка, основу бенда смо чинили ја и B.B.K. Necro Doctor. За потребе концерата свирају са мном још два човека: Noersyl Skept(бубњеви), момак из Русије који је свирао у бендовима Not Last Rise, Deathmoor, Thou Shalt Fall and The Initiation, а други члан је Necroterrör(бас), који је из Финске и свирао је у бендовима Cadaveric Incubator, Slugathor, Excrement and more.

3. Мој први контакт са бендом Terrörhammer је био ваш EP “Vintage Black Mass”, који нас је све одушевио. Са ове дистанце, колико си задовољан тим материјалом? Иако је доста кратак(само 20 минута) чини ми се да вам је отворио многа врата.

„Vintage Black Mass“ смо снимали потпуно неоптерећени очекивањима и претпостављам да се људима допао тај искрени дух. Као и увек, снимили смо материјал који би одговарао нашем личном укусу и који бисмо радо преслушавали стотине пута. На крају смо снимили песме које су у потпуности испуниле наше циљеве и публици се то јако допало и тражили су још новог материјала. Остало је историја рекао бих.

4. Ваш првенац“Under the unholy command” објављен је пре неких годину дана. До сада ја нисам прочитао ниједну негативну рецензију. Колико си ти задовољан албумом али и одзивом?

„Under the Unholy Command“ је имао доста већи број рецензија у односу на претходно издање пре свега захваљујући нашем издавачу Deathrune Records. Heavy Forces Records је имао потпуно другачији приступ у који се нисам мешао, али нам је то значило приликом пробијања на сцени.
Искрено говорећи, не дотиче нас пуно шта ће медији писати али дефинитивно нам годи када добијемо позитивне реакције на наше издање и подршку за наш труд.

terrorhammer

5. Можеш ли нам рећи нешто о процесу снимања, како је то текло итд. ? Ако се не варам већи део материјала си ти написао?

Иницијално сам ја написао све текстове и музику за „Under the Unholy Command“. Затим је дошло до одређених измена у аранжманима које сам радио заједно са B.B.K. и Honza „Butcher“ Kapak. Албум је сниман тако што је Butcher прво снимио бубњеве у његовом „Hellsound Studio“ у Чешкој Републици а затим смо ми остатак снимили у Србији.  Цео процес је трајао нешто мање од 6 месеци.

6. Где налазиш инспирацију за писање текстова?

Многе ствари ме инспиришу када пишем текстове за  Terrörhammer: религија,  враџбине, митологија, историја, лична искуства итд. Све се то одражава на наше текстове који говоре о: светогрђу, надмоћи зла, мржњи, скрнављењу гробова,перверзији, мизантропији, рату итд.

7. Када смо код текстова, моја омиљена песма Terrörhammer-а је“Ноћ пакленог гнева” ваша једина песма на српском језику. Постоје ли планови за неким новим песмама на српском? Мислим да певање на неком језику који није енглески даје јединствену атмосферу black metal музици.

„Ноћ пакленог гнева“ је песма посебно написана у част чешких богова underground black metal-а: Master’s Hammer и Root. Користили смо српски језик како бисмо створили ту посебну атмосферу коју је словенски језик дао раним радовима ових чешких мајстора. Слажем се са тобом, српски језик заиста даје јединствену атмосферу екстремној музици и доста људи из иностранства је питало за текст јер им је све то звучало јако интересантно. У овом тренутку немамо планова за писање текстова на српском али не можемо ни рећи да их неће бити у будућности.

8. Колико често свирате уживо и да ли постоји шанса да засвирате у Србији скорије?

Тренутно се припремамо за мини турнеју на далеком истоку Русије која ће бити почетком октобра. Претпостављам да ће овај интервју бити објављен када ми будемо завршили турнеју. У децембру ћемо свирати на фестивалу „Black’n’Thrash Madness“ у Дрездену у Немачкој. Преговарамо и око турнеје по Великој Британији за следећу годину али више детаља ћемо објавити тек када све буде договорено.

Terrörhammer није свирао у Србији још од Darkness Rising фестивала 2013.године. Свакако ћемо свирати у Србији, само је питање времена и адекватне организације.

9. Знам ба поред бенда Terrörhammer свираш у још неколико бендова. Можеш ли нам нешто рећи о њима као и о њиховом тренутном статусу?

Да поред Terrörhammer-а свирам у још неколико бендова и пројеката.

Један од најстаријих и први озбиљнији бенд у коме сам свирао је All My Sins. Свирам тамо већ 11 година и недавно смо опет кренули са активностима. Објавили смо ново издање инспирисано традицијом и мистицизмом старих Словена. Наш повратнички EP „Lunar / Solar“ требало би да објави на јесен Black Death Production из Пољске.

Тренутно свирам бас на концертима бенда Ulvdalir и свираћу на предстојећем албуму који је у припреми.

Постоји још један пројекат са музичарима из разних држава и на њему радимо већ неко време. Полако приводимо крају тај материјал, али још не могу да говорим више о томе осим тога да ће публици вероватно бити заниљив концепт као и људи који су радили на пројекту.

10. За крај нам нешто реци и плановима за даље.

Већ неко време припремамо материјал за нови албум Terrorhammer-а. Искористио бих ову прилику да објавим да ћемо објавити два сплит издања: једно са мексичким speed punks Acidez a друго са бразилским манијацима Whipstriker. Све остале информације(издавачи, датум, формат…) објавићемо накнадно.  Поред тога радимо и на албуму и ако све буде у реду требали бисмо да уђемо у студио следеће године па да то снимимо.

11. Брате то би било све. Хвала пуно на издвојеном времену. Остављам ти да завршиш интервју како год желиш. 

Хвала теби на времену, подршци и интересовању за Terrörhammer ! Stay underground!

Shortly the heavenly halls will storm the wrath!

Top