Alkonost (Русија)

alkonost

Website: http://www.alkonost.ru/
Vkontakte: http://vk.com/club466384
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Alkonost-Official/174337970676

1. Поздрав другари! Све честитке за ваш нови албум “Песни белой лилии”. Можете ли нам укратко представити нов материјал? Која је главна разлика између новог и вашег претходног издања «Tales of Wanderings» објављеног пре 2 године?

Андреј(гитара): Хвала! Албум «Песни белой лилии» – је наш најжешћи али и најромантичнији албум. У почетку је требало да буде у потпуности посвећено води али када смо кренули да пишемо музику убацили смо доста различитих емоција и идеја због чега је албум доста разноврснији.
«Tales of Wandering» је албум којим смо завршили једну епоху, епоху истраживања и напредовања, и представља наставак нашег албума «On the Wings Of the Call». «Песни белой лилии»,је наш нови живот и наша нова форма. Звучи доста жешће и узбудљивије. Мислим да ово издање преставља наш огроман креативан успон.

2. Можете ли нам рећи нешто о текстовима, о чему они говоре?

Андреј:Теме о којима пишемо су различите али углавном покривају различите емоције и обична искуства. Сви текстови су написани од стране песникиње Mare Mirkie. Написао сам музику инспирисану старим легендама и митовима. Затим смо те демо записе послали песникињи која је написала текстове инспирисане нашом музиком. Не бих да детаљније објашњавам текстове, најбоље је да их слушатељи сами изуче.

3. Одлучили сте се да самостално објавите албум, због чега? Alkonost је један од најпознатијих фолк бендова из Русије, прилично сам сигуран да можете без проблема пронаћи издавача. 

Андреј:Кренули смо истим путем као и Iron Maiden, који такође самостално објављују издања. Мислим да издавачи данас не могу испунити очекивања ни решити заједно са музичарима проблеме као што је то био случај претходних деценија. Много је ефективније да сами радимо промоцију нашег дела. И верујемо да је ово издање корак напред.

4. Реците нам укратко о историји бенда Alkonost као и најбитнијим догађајима?

Андреј:Бенд је основан 1994-1995. године када сам почео да припремам материјал за будући пројекат. Доста тог материјала постоји и данас, налази се на касетама и чека погодан тренутак. Следећи битан корак се десио 1996.када сам пронашао истомишљенике: Алексеј Полховски(ускоро објављујемо неки материјал који смо са њим снимали) и Алексеј Соловјев. Тада смо и дали име бенду Alkonost. Сваке године дешавало се нешто јако значајно за бенд. Године 1997. објавили смо демо «Shadows of Glory» и сарађивали са издавачем«Beverina». Наредне године бенду се придружује први бубњар Владимир Лушин. Године 1999.на клавијатурама се придружује Алмира и објављујемо деби албум «Songs of eternal oak». Године 2000.објављујемо први видео за песму «Years of Prophecy». Исте године бенду се придружује певачица Алина и нови бубњар Антон. Године 2005.одлазимо на турнеју по Русији са нашим пријатељима из бенда Rossomahaar. Године 2007.свирамо турнеју по Украјини а затим одлазимо на турнеју са бендом Аркона по Словачкој и Чешкој. Две године касније одлазимо на европску турнеју и свирамо по државама попут Холандије, Немачке, Пољске, Чешке, Словачке и Словеније. Године 2012. бенду се придружује певачица Ксенија која пева у бенду и дан данас. Наравно ова година је итекако важна за нас због новог албума али и нових чланова Рустема и Павела. Ово издање је револуционарно за нас у сваком смислу и надамо се да ће и вама бити занимљиво.

5. Који су ваши планови по питању свирки? Можемо ли очекивати неку турнеју по Европи?

Андреј:На јесен ћемо посетити Пољску и Немачку. То ће бити наши први концерти у Европи после доста дуге паузе и веома смо узбуђени због тога. Наравно, веома смо заинтересовани да свирамо у свим деловима света. Где год да нас позову, одазваћемо се позиву.

6. Да ли чланови бенда имају било какве пројекте/бендове и ако постоје, можете ли нам рећи нешто о тим бендовима?

Андреј: Рустем(бас) свира у бенду Baradj који је основан 2004. године у граду Елбуг(Татарстан). Главни циљ тог пројекта је популаризација националне татарске културе. У питању је комбинација фолк музике тог народа са метал музиком а текстови су инспирисани митологијом и историјом.
Павел(гитара/вокал) свира у бендовима:
Sha (https://vk.com/sha_kazan) -основани 2010. године од стране Александра и Аркадима. Бенд свира микс фолк, етно, progressive-rock/blues а текстови су инспирисани слободом, социјалним темама итд.
Fox’n’Fox (https://vk.com/foxnfox) свира класичан hard-rock у стилу бендова који су радили у славном периоду тог звука 1960/70-их година. Инспирацију црпе од бендова Beatles, Led Zeppelin, Aerosmith, Black Sabbath. Раније су свирали обраде а сада раде на ауторским песмама.

7.Можете ли нам рећи нешто о плановима за даље?

Андреј: Тренутно радимо на акустичним верзијама наших песама. Поред тога сниљен је део музике за нови албум и радимо тренутно и на текстовима. Поред тога, пишемо сценарио за наш нови видео. То је знатно сложенији процес јер желимо да снимимо јединствен и узбудљив видео.

8. Другари то би било све! Хвала пуно на издвојеном времену и одличној музици! Имате ли неку поруку за ваше поклонике?

Андреј: Пријатељи!!! Управо смо објавили наш нови албум «Песни белой лилии» посвећен фановима heavy metal музике, фановима фолка итд. Будите са нама! Хвала вам на подршци!

Хвала Марена фанзину на подршци. Поздрав Србијо!

Top